بادام زمینی مغان 1401 یک گیاه دو لپه ای کوچک و یک ساله است که تا ارتفاع یک فوت از سطح زمین رشد می کند. گمان می رود که منشاء آن از قاره آمریکای مرکزی باشد و از آنجا از طریق کاشفان اسپانیایی به سایر نقاط جهان گسترش یافته است.
امروزه یکی از دانه های روغنی است که به طور گسترده کشت می شود و محصول تجاری آن در چین، هند، کشورهای آفریقایی و ایالات متحده آمریکا ایجاد شده است.
گیاه بادام زمینی پس از کاشت بذر خود تقریباً 120 تا 150 روز طول می کشد تا محصول خود را تولید کند. روند توسعه بادام زمینی بسیار جالب است! گلهای زرد آن پس از خود گرده افشانی به “تخمدان” به نام پدیسل تبدیل می شوند و به سرعت دراز می شوند تا به سمت پایین بچرخند تا چندین اینچ در عمق خاک دفن شوند، جایی که میوه ها به غلاف بادام زمینی تبدیل می شوند.
برای برداشت، کل گیاه، از جمله ریشه، از خاک کنده می شود. هر گیاه ممکن است 10-150 غلاف میوه را در خود جای دهد. غلاف ها دارای یک پوسته بیرونی ضخیم و چروکیده با 2-3 انقباض مانند غلاف لوبیا هستند. هر هسته بادام زمینی با یک لایه کاغذی نازک و قهوه ای پوشیده شده است و می توان آن را مانند سایر حبوبات به دو نیم کرد.
بادام زمینی بامبارا (Vigna subterranea L. Verdc) با بادام زمینی آمریکایی (Arachis hypogaea) متفاوت است زیرا تا حدودی شبیه لوبیا چشم بلبلی گرد است. بادام زمینی بامبارا در واقع یکی از محصولات حبوبات محبوب در بسیاری از مناطق آفریقاست که پروتئین، چربی و سایر مواد مغذی ضروری با منشاء گیاهی را فراهم می کند.
بادام زمینی سرشار از انرژی است (567 کالری در هر 100 گرم) و حاوی مواد مغذی مفید برای سلامتی، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی است که برای سلامتی مطلوب ضروری هستند.