آویشن کوهی گیاهی است که در بسیاری از غذاهای فرانسوی یافت می شود. این بخشی از دسته گل معروف گارنی است که در بسیاری از غذاهای با سس یافت می شود.
آویشن کوهی خشک که در اصل از حوضه مدیترانه ای است، به صورت تجاری در تمام طول سال یافت می شود.
آویشن کوهی تازه از فقر کالری (107 کیلوکالری در 100 گرم) سود میبرد، اما حاوی مواد معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم و غیره) و عناصر کمیاب (آهن، روی و غیره) است.
فواید آویشن کوهی: چرا آن را بخوریم؟ آویشن کوهی علیرغم مصرف کم، سرشار از فواید سلامتی است.آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را در بدن کاهش می دهند.
دومی مولکول های بسیار واکنشی هستند که در ظاهر بیماری های قلبی عروقی، سرطان های خاص و بیماری های مرتبط با پیری نقش دارند.
تعداد کمی از محققین ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی را ارزیابی کرده اند و همه موافقند که گیاهان تازه دارای ظرفیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی هستند، حتی گاهی اوقات حتی بیشتر از برخی میوه ها و سبزیجات.
این نشان می دهد که افزودن گیاهان دارویی به طور منظم به رژیم غذایی در واقع به دریافت آنتی اکسیدان کمک می کند.
در دو مطالعه، آویشن کوهی جزو گیاهان خشک شده با بالاترین میزان آنتی اکسیدان یا دارای بیشترین قابلیت آنتی اکسیدانی بود.
ترکیبات مختلف آویشن کوهی به آن اجازه می دهد که چنین وضعیتی داشته باشد، مانند فلاونوئیدها، رزمارینیک اسید و اسید کافئیک.
محققان متوجه شده اند که عصاره آویشن کوهی حاوی یک ماده فعال به نام تیمول از تجمع پلاکت ها در شرایط آزمایشگاهی جلوگیری می کند.
این اثر در موش هایی که محققان عصاره آویشن کوهی را به آنها داده بودند نیز در داخل بدن مشاهده شد.
به یاد داشته باشید که تجمع پلاکتی یک واکنش مهم برای توقف خونریزی است، اما تجمع بیش از حد می تواند باعث ترومبوز و تصلب شرایین شود.